top of page

Together for Peace

Hvad er nu det for noget - 'Together for Peace', hvad f.... har det med en ølbar at gøre?

Som sådan har Brewers Inc., øl og fred ikke så forfærdeligt meget med hinanden at gøre, det medgiver vi gerne. Men selvom vi 'bare' er en lokal ølbar så betyder det ikke, at vi ikke godt kan have en holdning til den verden og den by vi lever, arbejder og bor i.

Det er faktisk ikke tilfældigt at Brewers Inc. ligger på Nørrebro. Både Andreas og Carsten - de to ejere bag baren - har tilknytning til Nørrebro. Andreas bor på Nørrebro sammen med sin kæreste og Carsten er vokset op på Nørrebro. Maltbazaren, som er 'arnestedet' for Brewers Inc. åbnede for et par år siden også en satellitbutik på Ægirsgade, hvor håndbryggere kan købe det de lige står og mangler til næste bryg - der må være noget om snakken, 'man kan tage drengen ud af Nørrebro, men man kan ikke tage Nørrebro ud af drengen'. Begge holder meget af Nørrebro og det var derfor et oplagt valg til deres fælles projekt.

En del af Brewers DNA er at vi gerne vil være en aktiv medspiller i det lokalsamfund som vi er en del af - vi vil gerne være med til at gøre vores lille indsats for at gøre den del af verden hvor vi befinder os til et bedre sted.

Det er blandt andet kommet til udtryk gennem et sponsorat af Salaam Filmfestivals åbningsreception i Empire Bio her i løbet af denne måned i samarbejde med Hoppe.beer, støtte til People Like Us' crowdfunding kampagne (et bryggeri der er startet for at skabe arbejdspladser til mennesker med autismediagnoser eller anden sårbarhed) og senere i denne måned skal vi på Boomi-parken plejecenter og holde en ølsmagning for beboere og pårørende til plejecenterets markedsdag.

Det er ikke for at være hellige, eller for at 'pudse vores glorie' at vi gør det - vi gør det fordi det er noget vi har lyst til at gøre, og fordi vi tror på at alle kan gøre en forskel, på alle mulige forskellige måder.

D. 21. september er FN's Internationale Fredsdag - en dag der bliver markeret over hele verden, men som de færreste nok alligevel kender til.

Med tanke på de sidste par måneders udvikling i bandekonflikten på Nørrebro, der senest har resulteret i, at to tilfældige er blevet ramt af skud ved Den Røde Plads ikke mange stenkast fra hvor vi ligger, bliver en Fredsdag ikke mindre aktuel.

Respect, Safety & Dignity for All er overskriften på dette års Fredsdag - og mon ikke det er noget vi alle sammen kan lære lidt af?

Bandekonflikten som hærger på Nørrebro er et problem - et problem der handler om kriminelle hashmarkeder og utilpassede unge - men bliver desværre af dele af samfundet brugt som en anledning til at skabe splid og frygt - Nørrebro bliver fremhævet som et parallelsamfund hvor lovløsheden hersker, alt sammen i sidste ende på grund af manglende og, hvad nogle påstår er, umulig integration.

Men de af os der har vores daglige gang på Nørrebro, hvad enten man bor eller arbejder her, eller er erhvervsdrivende ved at Nørrebro ikke er et mislykkedes integrationsprojekt, men en levende, multikulturel og farverig bydel. En bydel hvor man som erhvervsdrivende kan gå indtil kiosken ved siden af og låne en bon-rulle hvis man lige står og akut mangler ("hvad skal jeg betale for den"? - "Ingenting - det er fint nok min ven"). Hvor man kan sidde udenfor og nyde sin øl, på alle tider af døgnet og et kvarter hvor broderparten af alle beboere, erhvervsdrivende og besøgende står sammen om fællesskabet, om vores alle sammens Nørrebro.

I den ånd vil vi på denne FN's Internationale Fredsdag donere 10% af indtægterne fra hane #4 (hvor der indtil videre er Stereotypical Lager fra People Like Us på) til et godt formål lokalt her på Nørrebro - hvis du har gode forslag til hvilke(t) formål der skal modtage pengene, så gå ind på vores Facebook side og giv dit bud i opslaget om FN's Internationale Fredsdag!

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page