top of page

Et brag af en fest!


Tap-board til Håndbryggernes Dag 2017

Lørdag d. 2. september var Øllets Dag, og i Brewers Inc. betød det også at det var Håndbryggernes Dag.

12 haner var dedikeret til håndbrygget øl og det viste sig at være noget som det Københavnske ølpublikum havde fået nys om og der manglede ikke eventyrlyst eller mod i forhold til at smage øl som de med garanti ikke havde smagt før!

Af: Erik Helvard

Da Brewers Inc. stadig kun var på tegnebrættet, var den bærende ide at skabe et sted der både kunne være et naturligt samlingssted omkring håndbrygning, og at være med til at fremme håndbrygning som hobby og kendskabet til godt øl. Alle disse elementer gik op i en højere enhed til Håndbryggernes Dag 2017.

Det var dog med en vis ængstelse at Brewers Inc. i juli måned sendte en åben invitation ud til de danske håndbryggere - bryg jeres bedste øl, så køber vi det af jer og sætter det på hanerne i Brewers Inc.!

Først og fremmest vidste vi ikke om der var nogen der havde mod på og lyst til at få deres øl på hanerne eller om der var nogen der havde lyst til at købe øllet og smage på noget der ikke kommer fra en ståltank på et etableret bryggeri.

Den ængstelse blev gjort til skamme lørdag d. 2. september hvor 12 modige håndbryggere, og i hvert fald 200 gæster i løbet af dagen var med til at skabe et brag af en fest.

De håndbryggede øl kom på hanen omkring klokken halv tre, og de næste fire timer stod folk i kø hele vejen ud til gaden, vores opvaskemaskine kom på overarbejde og glas var en mangelvare det meste af aftenen. Heldigvis var alle i højt humør og havde stor tålmodighed med både travlt personale, kø og mangel på glas.

Det var et bredt spektre af øltyper som vores gæster kunne vælge imellem; Double Dryhop IPA, American Pale Ale, Belgian Blond, Modern Lager, Strawberry Witbier, Dark IPA, Spiced Beer (Hindbær/Lakrids), New England IPA, Double Dryhop Session IPA, Märzen og Red Ale.

Tilsyneladende skræmte de vidt forskellige øltyper ikke vores gæster, for hvis man tog et blik på bordene rundt omkring i baren, og på vores borde/bænke udenfor, så var det tydeligt at vores gæster tog deres opgave med at finde den bedste øl på dagen meget alvorligt.

Rigtig mange bestilte hele paletten af øl for at kunne bedømme dem side om side, og der blev snakket, diskuteret og noteret flittigt om øllene - i alt endte vi med at få 146 stemmesedler - nogle af dem havde 'kun' smagt tre-fire stykker, men rigtig mange havde faktisk smagt samtlige øl vi havde på hanerne!

Den store interesse for arrangementet gjorde også at vi allerede ved syv-tiden måtte melde udsolgt på de første håndbryggerhaner - ca. kl. 22 var samtlige håndbryggede øl udsolgt og vi havde solgt mere end 1100 små og store 'tasters'!

Tidsplanen gled lidt, som den vist skal til sådanne arrangementer, og først ved 23.30 tiden kunne vi råbe baren an, og afsløre at der var fundet en vinder - vinderøllen vil i samarbejde med de to vinderbryggere, Brewers Inc. og et dansk mikrobryggeri blive brygget i stor skala og komme på hanen i Brewers Inc. Spændingen var til at tage og føle på, da vi kunne løfte sløret for dagens top tre øl.

Som du kan se i videoen herover så blev top tre som følger:

1. Solstik Brygget af Aske Dedenroth Forsberg & Lasse Toudahl Hansen der kalder deres bryggeri 'Helle for To' med flotte 7,52 point (ud af 10) i gennemsnit.

2. Belgian Bride Blond Brygget af Sofie Saerens med 6,93 point.

3. Black Vanilla Lust Brygget af Thomas Mølgaard og Jakob Thomsen med 6,86 point.

De øvrige deltagere placerede sig således:

Klazomaniac - Troels Lunde Hagensen

Hoppinator 1000 - Andreas Leman & Patrick Schou Hindbær Lakrids Ale - Michael Lind Olsen

Samsara - Rune Walther/Morten Sommer Den 4. Kataklysme - Michael Hartmann

Old World Dark IPA - Anders Budtz-Jørgensen

Saison Blanc - Keld Ølykke Hittegods - Andreas Wiig Rambøl

Dat Thang! - Christian Kristensen

Fra Brewers Inc. skal der lyde et kæmpe stort tak til alle de håndbryggere der stillede op til arrangementet og til alle de gæster der slog vejen forbi i lørdags, og var med til at gøre dagen til en fest for bryggere, hinanden og os bag baren!

Hvis du selv går og overvejer at prøve at brygge øl, så kom ned forbi til vores håndbryggertræf hver anden onsdag i ulige uger - her har du mulighed for at møde andre håndbryggere, blive klogere på hvad det kræver at brygge din egen øl, og måske få lidt fif til hvordan du kan undgå de fleste begynderfejl. Vi slår arrangementerne op på vores Facebook side løbende: facebook.com/brewersincbar


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page