top of page

Mød Erik!
Bartender

Erik har været en del af Brewers Inc. et godt stykke tid, faktisk før baren åbnede - allerede i september måned sidste år, blev Erik tilknyttet baren, blandt andet med ansvar for markedsføring og sociale medier. Erik er stadig at finde bag baren (nogle gange med en computer åben), alt i mens han fortsat varetager markedsføringsopgaver og blandt andet står for indkøb af øl til baren. Så hvis der er noget du mener vi mangler at få på hanerne, så hiv fat i Erik - vi ved at han er lydhør overfor gode råd og tips om godt øl :-)

Erik, hvordan er du endt med at blive en del af Brewers Inc.?

Som der står så har jeg været en del af projektet siden september 2016 hvor jeg blev kontaktet af Andreas og Carsten (de to ejere) for at høre om jeg ville være en del af den nye bar. Jeg har tidligere arbejdet for de to i Maltbazaren som deltidsmedarbejder, og da jeg på det tidspunkt var mellem jobs - så sprang jeg til!

Så du ved en del om ølbrygning?

Jeg har været håndbrygger siden 2010 eller der omkring, hvor jeg fik et startsæt af min mor i fødselsdagsgave - der fulgte et horribelt beerkit med, som vist havde set bedre dage, men på trods af den 'dårlige' oplevelse var der et eller andet ved det at kunne brygge min egen øl, jeg synes var super fedt. Så jeg måtte på nettet og se om det ikke var muligt at brygge noget der var bedre end det, som et tvivlsomt beerkit kunne præstere.
Hurtigt fandt jeg vej ind på Maltbazarens hjemmeside, og da jeg fik mulighed for det, hoppede jeg på cyklen og besøgte butikken i Rødovre. Her blev jeg taget i kyndige hænder, og fik en grundig introduktion til de forskellige bryggemetoder (allgrain, semi-grain og beerkits), og fik også svar på hvorfor det kit jeg havde fået, måske ikke blev så godt - det var simpelthen for gammelt. Det skal siges at det ikke var blevet købt i Maltbazaren.

Hvor meget har du så brygget?

Jeg har nok brygget omkring 25-30 bryg med forskellige bryggemetoder - og med varierende resultat :-)

Faktisk har det overrasket mig hvor nemt det er at brygge øl der faktisk smager godt!

Fedest af alt er at kunne servere øllet for familie og venner og kunne fortælle hvor råvarerne kommer fra, hvorfor man har valgt at lave øllen på præcis den måde som man har gjort og se resultatet af de overvejelser man har gjort sig.

Jeg elsker at eksperimentere med forskellige teknikker og råvarer for at se hvad det kan blive til.

Har du så en favorit øl(type)?

Jeg har en hel klar forkærlighed for mørkt øl - Stout/porter, mørke belgiske, dunkelweizen og schwartzbier har en særlig plads i mit hjerte. Jeg elsker den måde de mørke malte kan give kompleksitet i øllet, også uden at det behøver at blive supertungt som i en stout eller porter.
Jeg er ikke det største hop-head eller humlehoved om man vil - men jeg vil sige at efter at bryggerierne er begyndt at droppe ræset mod den bitreste IPA i verden, og er begyndt at fokusere mere på aroma, og smagsaromaerne man får frem ved at tilsætte humlerne senere i bryggeprocessen, så er jeg blevet mere og mere glad for IPA'er. Jeg vil fremhæve Hesperidium fra Gamma Brewing som vi havde på hanerne for nyligt nede i baren - vi fik den på hanerne samme dag som den var blevet tappet på bryggeriet og det var virkelig en oplevelse at få så frisk en IPA - kan varmt anbefales!

Jeg er også for nyligt begyndt at stifte bekendtskab med både sour øl og røg øl og må sige, at begge typer virkelig er begyndt at vokse hos mig. Hmm... man må sige at jeg har svært ved at indsnævre det når det kommer til favorit øl...

Jeg prøver på en anden måde - hvis du skulle tage èn øl med på en øde ø, hvad skulle det så være for en?

Hvis jeg virkelig skulle vælge én, så tror jeg valget ville falde på en Imperial Stout. Mørk som natten og godt fyldig, men stadig med god balance - vil faktisk sige at Brewers Inc.'s egen udgave kunne være et rigtig godt bud! Og det siger jeg ikke kun fordi jeg arbejder der :-)

Hvad er din tilgang til det at arbejde som bartender på en ølbar?

Noget af det som jeg har gjort mig overvejelser om, er at jeg gerne vil være med til at udvide vores gæsters øloplevelse - det kan godt være at du (tror) at du 'kun' kan lide den eller den øltype, men jeg vil gerne hjælpe med at udvide den horisont. Jeg tror det er vigtigt at møde vores gæster på det sted de er, i forhold til øl - det nytter ikke noget at prakke en sour whiskey stout på en der kun for kort tid siden er begyndt at drikke andet end Tuborg eller Hof. Der skal der vælges med omhu, for at gæsten får den bedste oplevelse.

Der ud over tror jeg det er vigtigt ikke at være snobbet omkring øl og den oplevelse det er at drikke det - du vil aldrig se mig rynke på næsen eller grine overbærende hvis en af mine gæster ikke lige kender forskel på en IPA eller en Amerikansk Pale Ale - og det er jo i virkeligheden også ligegyldigt - det er den subjektive (smags)oplevelse der tæller.

bottom of page