MÅNEDENS BRYGGER

At brygge øl derhjemme er en dejlig velsmagende hobby! Det ved vi i Brewers Inc. for de fleste af os brygger regelmæssigt på hobbyplan og nyder at eksperimentere med de gode råvarer. Det er en meget taknemmelig hobby, der for det meste resulterer i en masse dejlige øl man kan servere for venner og familie. Og ville det ikke også være lidt fedt at kunne hive dem ned på en ølbar, pege på fadølshanen og sige 'Nå ja - det er forresten min øl, der er på hanen i dag!'. Det er i hvert fald hele idéen med konkurrencen 'Månedens Brygger'.

Erfarne håndbryggere ved at det er muligt at lave mindst ligeså godt øl som bryggerierne så med afsæt i deres eksperimenteren og sans for kvalitet afholder vi denne konkurrence fire gange årligt for at udbrede vores hobby og det gode håndbryggede øl.

Der vil være én konkurrence pr. kvartal, hvor der kan tilmeldes øl indenfor de danske stilarter (se Øldommer.dk) samt eksperimenterende øl udenfor stilart. Stilartsøl bedømmes på samme måde som til DM i håndbryg (se Haandbryg.dk) og efter de retningslinjer, der er beskrevet nedenfor i afsnittet 'retningslinjer'. Øl udenfor stilart bedømmes på samme måde som stilartsøl, men får ikke tildelt point ud fra om øllet passer til en given stil, derimod efter hvor godt, harmonisk og indbydende øllet er. Alle indleverede øl bedømmes af uddannede øldommere fra foreningen Danske Øldommere og konkurrerer mod hinanden i den samlede konkurrence.

 

Status På konkurrencen

Næste konkurrence har tilmelding fra 14. januar til og med 14. februar.

Tilmeldingsfrister

Der kan tilmeldes øl hvert kvartal i følgende perioder:

- Tilmelding fra 14. januar til og med 14. februar.

- Tilmelding fra 14. april til og med 14. maj.

- Tilmelding fra 14. juli til og med 14. august.

- Tilmelding fra 14. september til og med 14. oktober.

Hvad kan man vinde?

 

Ved hver konkurrence findes de(n) bedste øl og dermed også de(n) bedste bryggere. Afhængigt af resultat kåres 1-3 vinderøl, som i månederne efter brygges i større skala på vores mikrobryggeri og efterfølgende kommer på hanen i baren. Vinder du titlen som 'Månedens Brygger' modtager du følgende:
 

 • Klippekort til 30 stk. af vinderøllen serveret på Brewers Inc.
  (Klippekortets gyldighed er i den periode hvor øllen er på hanen - typisk 1-3 uger, så invitér venner og familie med ned og smag!)

 • 10 store fadøl af Brewers Inc.'s egne øl på Brewers Inc.

 • Forevigelse i 'Hall of Beers'

 • Gavekort til Maltbazaren på 1000 kr
   

Retningslinier

 • Der kan kun tilmeldes én øl pr. brygger pr. konkurrence

 • Det er kun håndbryggere, der kan deltage i konkurrencen. Personer med tilknytning til eller ejerskab af bryggerivirksomhed kan ikke deltage i konkurrencen.

 • Ved tilmelding udfyldes en formular med bryggerens og øllets navn samt kontaktoplysninger.
  Formularen findes her.

 • Der betales et tilmeldingsgebyr på 75 kr. ved tilmelding (enten via mobilepay til 33434 eller ved indlevering af øllet - dog kun ved indlevering i Brewers Inc.). Gebyret går ubeskåret til foreningen Danske Øldommere, der står for bedømmelsen af de indleverede øl.

 • Efter indsending af tilmeldingsblanketten og betaling af tilmeldingsgebyret fremsender vi et tilmeldingsnummer. Nummeret skrives på kapslerne og på hvide etiketter, der klistres på flaskerne.

 • De 4 flasker, på minimum 33 cl, skal derefter indleveres. Flasketypen er ligegyldig, men der må ikke være anden mærkning af flasken end det tildelte tilmeldingsnummer. Flasker, der ikke overholder dette vil blive udelukket fra konkurrencen. Flaskerne kan indleveres i Brewers Inc. - alternativt i Maltbazaren efter aftale (Krondalvej 9C, 2610 Rødovre).

 • Øllet bedømmes efter tilmeldingsperioden af certificerede øldommere fra foreningen Danske Øldommere (www.øldommer.dk), der udover at smage på sagerne vil tildele hver øl point og knytte nogle kommentarer til øllet.

 • Vinder din øl, vil opskriften blive offentliggjort og er den exceptionelt god vil den blive til et allgrain kit, der vil blive solgt til andre håndbryggere i Maltbazarens butikker.

 • Der skal angives basisøl og frugt/krydderi for stilarterne 13A, 13B og 13E, ellers bedømmes de som værende udenfor kategori.

 • Ved tilmelding af øl udenfor stilart skal der sammen med øllet være en beskrivelse af øllet og hvad tanken har været med opskriften.

 • Retten til at brygge øllen kommercielt vil i en periode på 2 år være forbeholdt Brewers Inc. - Denne ret frafalder dog hvis Brewers Inc. ikke brygger øllen inden for 12 måneder efter første lancering.

Må den bedste brygger vinde!

Resultat af runde #3 2019

1. 41 point - "Berta kom fra havet"
Brygget af Nikolaj Harmon aka. Harmonix

(Samlede oversigt over de tilmeldte øl - anonymiseret)

Resultat af runde #2 2019

1. 41 point - "Umm|laut"
Brygget af Mikael Yding Grusgaard aka. BitreUrt

2. 40 point - "Damn Good Baltic Porter"
Brygget af Hans Frydendall m.fl. aka. Svanemølle Bryghus

Resultat af runde #1 2019
1. 41 point - "Mr. Gorbachev, Tear Down This Sour"
Brygget af Patrick Schou aka. Pleasanti Street

2. 39 point - "Akrobarley"
Brygget af Klaus Maar, Thomas Qvist, Michael Nielsen, Hans Frydendall aka Svanemølle Bryghus
3. 38 point -  "I’d rather take coffee than compliments right now"
Brygget af Rasmus Gammeltoft Jensen
Resultat af runde #3 2018

1.  41 point - "Juicy as...!", en new england pale ale, brygget af Maximilian Nitsche aka. Philwill Brew. 


2. 38 point - "Cryo Hoppiness", amerikansk india pale ale, brygget af Jørgen Finnemann & Henrik Texel aka. 'TF Brew'.

Resultat af runde #2 2018

1.  38 point - "Brutal Maple", en imperial stout med kaffe og ahornsirup, brygget af Patrick Schou aka. Pleasanti Street. . 


2. 36 point - "Hops First!", amerikansk pale ale, brygget af Maximilian Nitsche aka. Philwill Brew.

Resultat af runde #1 2018

1. Æ-02-11B (42 point) "Monk Punk", en mørk og stærk belgisk ale brygget af Klaus, Thomas, Michael & Hans Frydendall. 


2. K-06-10D (39 point) "Lemondrop Saison", en frisk og lækker saison brygget af Henrik Texel og Jørgen Finnemann.

3. K-07-6B (37 point) "Hopocalypse Now", en dejlig IPA brygget af Mikael Grusgaard.

© 2016 by Brewers Inc.